کوه سهند تبریز،کوه سهند مراغه،کوه سهند و سبلان،کوه سهند در کجاست،تصاویر کوه سهند
سهند یکی از کوههای زیبا در ایران است .لازم به ذکر است که سهند نام قلهای در شمال شهرمراغه واقع در استان آذربایجان شرقی ایران می باشد.مشخصات کوه سهند: ارتفاع : ۳۷۰۷ متر مکان : شمال غربی ایران ارتفاع نسبی : ۱۸۲۶ متر گونه : آتشفشانی مطبق ،آخرین فوران : ناآشکار، احتمالا دوران هولوسن می باشد.لازم به ذکر است که رشته کوه سهند به عنوان عروس کوهستانهای ایران شهره است . التبه دامنه های سر سبز و چشمه های روان آن بسیار دل نواز می باشد .
جالب است بدانید که این رشته کوه در شمال مراغه واقع بوده و بلندترین قله آن جام نام نهاده شده است .البته سهند و جام دو قله به هم چسبیده این رشته کوه می باشند.فابل ذکر است که چشمه ای در قله این کوه وجود دارد که تقدس خاصی برای آن قائل هستند.
قابل ذکر است که سهند در باورهای آیینی اسطوره شناسی جایگاه برجسته و ویژه ای دارد، به نظر بعضی از محققان کوه سهند همان کوه اسنوند است که در اوستا آمده و زرتشت در آنجا با الهه آبها گفتگو نموده است. جالب است بدانید که سهند رشتهای از جبال البرز است که در شمال مراغه و از غرب به شرق کشیده شده و بلندترین قله آن 3710 متر ارتفاع دارد. بهتر است بدانید که قسمت اعظم سهند در سال پوشیده از برف می باشد. البته دامنههای سهند در طول سال پوشیده از گل و ریحان و لاله واژگون بوده و این امر جلوههای بدیعی از طبیعت را در برابر چشم گردشگران به تماشا میگذارد که بسیار زیبا است.
بهتر است بدانید که وجود چشمههای متعدد در قله و دامنههای آن که معروف ترین آنها” قرخ بلاغ ” گوموش بلاغی” ، “پری” و ” گوران بلاغی” است ، البته طراوت و لطافت را به مراغه ارمغان داده و باعث سیرابی درختان ، باغات و مراتع این شهرستان میشود. بدنیست بدانید که کوه سهند با ۱۳۰هزار هکتار مراتع ییلاقی علاوه بر سرسبزی دارای گونههای گیاهی خوش خوراک مانند شبدر و یونجه بوده و دامنههای آن مرتع و چراگاه بسیار مناسبی برای دامهای دامداران ، ایلات و عشایر منطقه می باشد
خوب است بدانید که دامداران منطقه و عشایر استانهای آذربایجان شرقی و غربی هر سال برای ییلاق گذرانی و تعلیف دام به دامنههای کوه سهند کوچ میکنند.
لازم است بدانید که دامنههای این کوه به علت داشتن گلهای فراوان بهترین محل جهت تولید عسل بوده و عسل تولید شده در این منطقه از شهرت خاصی برخوردار است. قابل ذکر است که سرمای زیاد در طول مدت زمستان و برف زیاد در این کوه مانع رشد درختان و درختچهها شده ولی تیرههای مختلف گیاهی که همگی به صورت علفی پایا و یک ساله هستند ، در مراتع و چمنزارهای سهند به فراوانی پیدا میشود.
:: بازدید از این مطلب : 1127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0